ProVita Kołobrzeg – degustacja El Coto de Rioja & Bodega Finca Museum

Dzięki uprzejmości Wojtka Dubisa głównego sommeliera i jednocześnie szefa działu gastronomii z Hotel Wellness ProVita Kołobrzeg, 20 czerwca gościliśmy na degustacji wina w tymże miejscu.

ProVita to miejsce niezwykłe, hotel **** położony malowniczej lokalizacji tuż przy plaży od której dzieli go tylko park. Miejsce z niesamowitą minimalistyczną architekturą. Ale przede wszystkim, dla nas jako foodphoto.pl hotel ten jest miejscem znanym na kulinarnej mapie polski i świata. Wyróżnionym przez liczne konkursy kulinarne oraz docenionym przez Żółty przewodnik Gault&Millau Polska.

Hotel znany jest także z eventu kulinarnego „Kolacje ProVita i przyjaciele” (więcej o nim przeczytacie w Koszalińskim Magazynie Prestiż) – o tym wydarzeniu więcej przeczytacie (i mamy nadzieję zobaczycie) zimną podczas kolejnej (już 7) edycji.

Tym razem głównym tematem było wino, a konkretnie wino z Hiszpanii. Degustacja Bodega El Coto & Bodega Finca Museum. Prowadzenie degustacji Jurriaan Smulders. Wina degustowaliśmy dzięki firmie Partner Center.

Zobaczcie sami jak było w Kołobrzegu.

Dziękujemy za zaproszenie i współpracę.

Więcej informacji znajdziecie na stronach:

Otwierasz lub prowadzisz restaurację lub hotel i chcesz podobną sesję dla swojego biznesu ?
Napisz do nas! Z wielką chęcią pomożemy.

Bistro LOFT7 Koszalin

Ciężko jest już nawet zliczyć ilość miejsc w Koszalinie, gdzie w menu zjeść można burgera, jednak jedna z restauracji jest wyjątkowa – jest nią…

Bistro LOFT7

Restauracja wyróżnia się nie tylko ciekawym menu, ale świetnym industrialnym wnętrzem. Właśnie tą restaurację wspólnie z przyjaciółmi wybraliśmy dziś na obiad…

Na zdjęciu Burger BBQ – dosłownie kilka klatek, sorry ale nie byłem w pracy 😉

Bistro LOFT7 Koszalin
ul. Jana z Kolna 7
http://www.bistroloft7.pl

Otwierasz lub prowadzisz restaurację lub hotel i chcesz podobną sesję dla swojego biznesu ? Napisz do nas! Z wielką chęcią pomożemy.

Viva Italia food & wine – nowa restauracja Rafała Niewiarowskiego w Koszalinie

Na pierwsze spojrzenie oka w Koszalińskiej restauracji przy ul. M. Skłodowskiej 1 nie zmieniło się wiele. Wewnątrz kilka dodatkowych elementów oraz mała zmiana w nazwie, obok „Viva Italia” dopisek „food & wine”. Prawda jest jednak taka, że zmieniło się bardzo wiele. Zmienił się właściciel restauracji oraz zespół prowadzący restaurację.


Czytaj dalej „Viva Italia food & wine – nowa restauracja Rafała Niewiarowskiego w Koszalinie”

TEX-MEX Burger – nowa karta w Royal Park Hotel & SPA Mielno

Dla Royal Park Hotel & SPA Mielno wykonaliśmy sesję foto do karty zimowej. Znalazł się w niej m. in. ten rozgrzewający burger z papryczkami jalapeño.

Autorskie zimowe menu skomponował i przygotował Szef Kuchni Royal Park Hotel & SPA Przemysław Rybak.

Otwierasz lub prowadzisz restaurację lub hotel i chcesz podobną sesję dla swojego biznesu ? Napisz do nas! Z wielką chęcią pomożemy.

Emil Dziubak w Royal Park Hotel & SPA Mielno

Tym razem mieliśmy okazję (dość spontanicznie i bez przygotowania) fotografować pracę Regionalnego Szefa Kuchni Unilever Polska Sp. z o.o. Emila Dziubaka., który wraz z Przemkiem Rybakiem (Szefem Kuchni Royal Park Hotel & SPA) przygotował kilka pokazowych dań.

Otwierasz lub prowadzisz restaurację lub hotel i chcesz podobną sesję dla swojego biznesu ? Napisz do nas! Z wielką chęcią pomożemy.

Gospoda Jamneńska – bankiet otwarcia festiwalu Młodzi i Film

Stało się już tradycją, że bankiet otwierający „Koszaliński Festiwal Debiutów Filmowych MŁODZI I FILM” ma swoje miejsce w wyjątkowym miejscu – w Koszalińskiej Restauracji Gospoda Jamneńska.

Podobnie jak w roku 2016 także i w 2017 mieliśmy przyjemność uczestniczyć w tym ciekawym wydarzeniu.

Jeżeli chcesz zdjęcia kulinarne do swojej restauracji, napisz do nas.
Zapraszamy do oglądania:

Otwierasz lub prowadzisz restaurację lub hotel i chcesz podobną sesję dla swojego biznesu ? Napisz do nas! Z wielką chęcią pomożemy.

Mistrzostwa Polski BREWERS CUP 2017 – Kołobrzeg

Jak czytamy na http://brewers.coffeedesk.pl.

Oficjalne mistrzostwa baristów Speciality Coffee Association to aż 6 różnych kategorii, a w Kołobrzegu odbędzie się parzenie metodami alternatywnymi. Na scenie głównej RCK pojawią się Chemexy, Dripy, Aeropressy, French Pressy i inne wymyślne urządzenia, w rękach najlepszych baristów z całego kraju, którzy zmierzą się w dwóch wymagających zadaniach. Po pierwsze muszą w najlepszy możliwy sposób zaparzyć kawę, której próbkę otrzymali zaledwie dzień wcześniej, a jej walory oceniają sędziowie, nie wiedząc czyją kawę testują. Kolejne wyzwanie to ugoszczenie sędziów wybraną przez siebie kawą, dowolną metodą parzenia i ciekawą prezentacją. Ich występ to efekt nieraz miesięcy przygotowań, a na stole pojawiają się kawy, które pretendują do tytułu najlepszych ziaren na świecie. Nowy Mistrz Polski Brewers Cup 2017 będzie reprezentował Polskę już w czerwcu, podczas Mistrzostw Świata w Budapeszcie!

Byliśmy, widzieliśmy, testowaliśmy i fotografowaliśmy to święto kawy! Było wspaniale, podobnie jak rok wcześniej. Gratulacje dla Coffeedesk.pl!

Kolacja

Jak można spędzić miło czas ? Oczywiście w gronie bliskich osób. Dekoracja i menu – Malwina.