ProVita Kołobrzeg – degustacja El Coto de Rioja & Bodega Finca Museum

Dzięki uprzejmości Wojtka Dubisa głównego sommeliera i jednocześnie szefa działu gastronomii z Hotel Wellness ProVita Kołobrzeg, 20 czerwca gościliśmy na degustacji wina w tymże miejscu.

ProVita to miejsce niezwykłe, hotel **** położony malowniczej lokalizacji tuż przy plaży od której dzieli go tylko park. Miejsce z niesamowitą minimalistyczną architekturą. Ale przede wszystkim, dla nas jako foodphoto.pl hotel ten jest miejscem znanym na kulinarnej mapie polski i świata. Wyróżnionym przez liczne konkursy kulinarne oraz docenionym przez Żółty przewodnik Gault&Millau Polska.

Hotel znany jest także z eventu kulinarnego „Kolacje ProVita i przyjaciele” (więcej o nim przeczytacie w Koszalińskim Magazynie Prestiż) – o tym wydarzeniu więcej przeczytacie (i mamy nadzieję zobaczycie) zimną podczas kolejnej (już 7) edycji.

Tym razem głównym tematem było wino, a konkretnie wino z Hiszpanii. Degustacja Bodega El Coto & Bodega Finca Museum. Prowadzenie degustacji Jurriaan Smulders. Wina degustowaliśmy dzięki firmie Partner Center.

Zobaczcie sami jak było w Kołobrzegu.

Dziękujemy za zaproszenie i współpracę.

Więcej informacji znajdziecie na stronach:

Otwierasz lub prowadzisz restaurację, kawiarnię czy też hotel i chcesz podobną sesję dla swojego biznesu ?

Napisz do nas! Z wielką chęcią pomożemy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *